SuperGrassPork

SuperGrassPork - SEGES Projektsitet
Dette projekt medfinansieres af "Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram", (GUDP) under Fødevareministeriet.
Dette projekt medfinansieres af "Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram", (GUDP) under Fødevareministeriet.

Formålet med projektet er at udvikle et nyt økologisk proteinfoder fra kløvergræs-protein til svinefodring og derved sikre en produktion af økologisk kød, der er fremstillet af 100 % dansk og økologisk foder, og samtidig sikre en stærk bæredygtighed ved at reducere kvælstofoverskud og forbedre planteproduktionen på økologiske svinebedrifter. Det vil kunne sikre proteinforsyning til den voksende produktion af økologiske dyr, og dansk produceret øko-protein vil kunne styrke afsætningen af økologisk kød og kan give dansk økologisk produktion et forspring på eksportmarkederne.

Artiklen har været bragt i ØKOLOGI – inspiration til jordbruget nr. 9 i november 2019
Tysk artikel - DLG-Mitteilungen 2, 2019.
Indlæg v Vestjyllands Andel
Reportage TV-midtvest fra Event i Herning 14-3- 2019
Indlæg ved Marie Trydeman Knudsen, Heidi Mai-Lis Andersen, Jørgen Eriksen, Morten Ambye-Jensen, Lene Stødkilde-Jørgensen Og Yoko Dupont
Nyhedsbrev fra Miljøstyrlsen 20. juni 2019
Artikel om SuperGrassPork i det svensek landbrugsblad landlantbruk
Video
Artikel i magasinet Økologisk landbrug, 3. januar 2020, nr 651. Forfatter Erik Fog
Gras voor varkens en pluimvee
Indlæg v. Lene Stødkilde, Morten Ambye-Jensen, Margrethe Therkildsen, Søren Krogh Jensen
Indlæg ved Lars Villadsgaard Toft
Indlæg ved Anne Louise F. Hellwing, Sanna Steenfeldt, Tanka Khanal fra Institut for husdyrvidenskab, Aarhus universitet og Mette Lübeck, Institut for kemi og biovidenskab, Aalborg universitet
Præsenttion
v. Søren Krogh Jensen, Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulum
På den internationale økologi-messe Biofach 2019 i Nürnberg deltog Torben Jensen fra Vestjyl-lands Andel og Erik Fog fra SEGES, som præsenterede arbejdet med græsprotein og andre al-ternative proteiner.
Indlæg ved Karen Hamann, IFAU, instituttet for fødevarestudier & agro industriel udvikling aps
af Erik Fog på Biofach Congress, februar 2019
Sjællandske Medier: Dansk græs baner vejen for grønnere grise
Hvidtfeldt: Forsøg med græsprotein i svinefoder en succes
Blindsmagning: Grøn gris smager som almindelig flæskesteg
FeedNavigator: Putting grass protein to the test in pigs
Kan grisene lide græsprotein? – erfaringer fra fodringsforsøg v. Lene Aarhus Stødkilde-Jørgensen
GreenPork – Økologisk svinekød produceret med græsprotein v. Margrethe Therkildsen
Hvorfor og hvordan laver man græsprotein til grisefoder? v. Søren Krogh Jensen, Institut for Husdyrvidenskab, AU Foulum
Video: Blindsmagning: Græsprotein kan ikke smages i flæskestegen
Velkomst - Græsprotein skal det erstatte soja?
Invitation græsprotein – skal det erstatte soja?
Poster - ERF@seges.dk
Erik Fog, SEGES Organic Innovation TRUE-project workshop 07 05 2019
Pdf-fil med link til kanaler der har været brugt til offentliggørelse af video om fodringsforsøg.

© 2021 - SEGES Projektsitet